blog-kanafeh

אוכלים בירושלים

מוזיאון מגדל דוד יוצא במיזם קולינרי המתחקה אחר סיפורו של המטבח בירושלים  לאורך ההיסטוריה ועד היום

מיזם "אוכלים בירושלים" מתעמק באוכל המקומי כפי שהוא מופיע במקורות היסטוריים, ארכיאולוגיים וספרותיים, וגם כפי שהוא בא לידי ביטוי היום – במרחב הקולינרי המגוון והתוסס של העיר.

ירושלים הפכה בעשר השנים האחרונות למעצמה קולינרית. סיורים, מפגשים, סדנאות והרצאות בנושאי אוכל שונים מתקיימים במקומות שונים בעיר. המסעדות, הברים ודוכני המזון בשוק מחנה יהודה הובילו לשינוי בתרבות הבילוי העירונית והחזירו את השוק להיות מוקד עלייה לרגל, מקומי ותיירותי. שפים רבים בארץ התחילו את דרכם בירושלים, ומסעדות רבות בה הפכו למוסדות של ממש.

השאלות שרבים שואלים הן: האם יש אוכל ירושלמי? כיצד ניתן בכלל להגדיר את המטבח הירושלמי? האם יש הבדלים בין מטבח ירושלמי לתל אביבי או ישראלי בכלל? 

אנחנו במוזיאון מגדל דוד החלטנו לנסות ולענות על השאלות באמצעות מחקר וחשיפת היבטים שונים של אוכל בירושלים לאורך ההיסטוריה של העיר. נפרוש את התהוות האוכל הירושלמי דרך מוסדות האוכל, חומרי הגלם, המנות המיוחדות, השווקים ואנשי האוכל של העיר.

את הסיפורים והמידע העשיר נעלה בערכי מידע שיתווספו לאורך הדרך, וייצרו ביחד מדריך אוכל ירושלמי מקיף ומעמיק ביותר.

לקריאת הערכים במאגר המידע המתרחב לחצו - כאן >>

הפרויקט מלווה בסדרת סיורים, המתחקים אחר האוכל הירושלמי ומאפשרים ללמוד ולטעום מהקולינריה המגוונת שלה! 

לקבלת עדכונים על מיזם 'אוכלים בירושלים' - הירשמו
סיורים קרובים בעקבות "אוכלים בירושלים"
term_icon סיורים
עושים שוק
term_icon סיורים
המזרח במערב- משקאות מסורתיים בירושלים
ערכים אחרונים ממאגר המידע "אוכלים בירושלים"
קפה אלנבי
הארטישוק הירושלמי – גלגולה של טעות