food

מתכון לעֲלְנַזֶק מבית מסעדת עזורה - תבשיל חצילים "שאין שבת בלעדיו"

מוזיאון מגדל דוד |15/11/2021|32
שיתוף פוסט

שוק מחנה יהודה. במסעדת 'עזורה' המפורסמת - עסק משפחתי שהאש בו דולקת עוד משנת 1952, פגשנו את שיקו שרפלר. שיקו הוא בנו של עזרא מייסד המסעדה שכולם קראו לו  'עזורה'  - ומאז השם נשאר. בין הסירים הרוחשים מתבשל גם עֲלְנַזֶק - תבשיל חצילים שהגיע עם המשפחה מהעיר דיארבקיר בדרום מזרח טורקיה. בעיר המפורסמת בחומות הבזלת המקיפות אותה, התקיימה קהילה יהודית עתיקה שבה, כמו בקרב עדות נוספות בדרום מזרח טורקיה, נהגו לאכול בשבתות ובימים טובים תבשיל חצילים ועגבניות. את התבשיל הכינו לפעמים עם נתחי בשר ואורז לבן או לחילופין עם קובה עשוי בורגול.

food
שיקו שרפלר - מסעדת עזורה

את החציל בירושלים אפשר למצוא כבר בממצאים מהתקופה העבסית ולאורך השנים נרשמו מתכונים רבים להכנתו. עם קום המדינה מרבית בני הקהילה עלו לארץ ישראל ורבים מהם התיישבו בירושלים בשכונות המושבה הגרמנית ובנחלאות והביאו איתם את מסורת המאכל הטעים הזה.

food

איך מכינים עֲלְנַזֶק מבית עזורה?

 משמעות השם עֲלְנַזֶק היא "על האדים" ומה שצריך בשבילו הוא: חצילים, עגבניות, בצל, בשר והשראה:

פורסים חצילים, עגבניות ובצל לפרוסות

מבשר טחון מכינים קבב.

בסיר רחב מניחים שכבה של פרוסות העגבניה, הבצל, והחציל. על שכבה זו מניחים את הקבב ומכסים בשכבה נוספת של הירקות.

מתבלים בפלפל שחור ומלח לפי העין והלב.

מבשלים על אש נמוכה במשך שעה וחצי. 

המתכון הזה הוא מספר המתכונים של המשפחה. ב'עזורה' כמו במסעדות ביתיות רבות, ערכו למתכון התאמה טעימה, והנה עדות לתוצאה: :) 

food

פוסטים נוספים שיעניינו אותך