Screenshot_2017-01-30-14-02-11-1

עיר הבירה

נכתב ע"י: ריקי רחמן
|
01/02/2017
83

אומרים עלינו, הישראלים, שאנחנו לא שתייני בירה רציניים אבל בשנים האחרונות מתפתחת בארץ תרבות חדשה בתוך כוס הבירה שלכם וישראל היא מזמן כבר לא ארץ של "בירה לבנה" או "בירה שחורה". כיום אפשר למצוא על מפת הארץ מעל עשרים מבשלות בוטיק צעירות ומבטיחות, וגם לירושלים תרבות השתייה נכנסה בסערה וכיום היצע הבירות בחיי הלילה הירושלמים לא מבייש כל "עיר בירה" אחרת.

ביקשנו מאיציק שפירא, מהבעלים של מבשלת שפירא, לספר לנו חוויות מהמבשלה המקומית. הסיפור של מבשלת שפירא הירושלמית, אחת המבשלות המוכרות שקמו בשנים האחרונות, הוא סיפור על בישול בירה שהתחיל כמעט במקרה, בחצר האחורית ובתור תחביב. אחרי הניסיון הראשון שהצליח – כבר לא הייתה דרך חזרה…

אחרי שהצליח לייצר בירה נהדרת, איציק החליט להוסיף קצת אווירה ירושלמית או ליתר דיוק – להכניס את טעמי העיר לתוך הבירה החדשה.
לתוך סיר הבישול נכנסו בזה אחר זה: חיטה, שעורה, ענבים, תאנים, רימונים, זיתים ותמרים בניסיון לייצר את בירת שבעת המינים! לצערנו, את התוצאה לא טעמנו אבל השמועה מספרת שהתוצר הסופי היה ממש לא מוצלח – ונגנז. אז בירת שבעת המינים לא הגיעה למדפים אבל מבשלת שפירא מייצרת הרבה סוגים אחרים בירה מקומית מצוינת!

הומר סימפסון אומר ש"בירה, היא הסיבה והפתרון לכל בעיות החיים" ואנחנו בהחלט מסכימים איתו. במפגש מסה הקרוב בסדרת "שותי העיר" אתם מוזמנים לשמוע סיפורים על בירה בהיסטוריה של העיר, בתי המרזח והשתיינים של ירושלים וכמובן המון טעימות של בירות ירושלמיות מעולות.

 

Screenshot_2017-01-30-14-06-34-1

צילום: ריקי רחמן

Screenshot_2017-01-30-14-07-17-1-1

צילום: ריקי רחמן

Screenshot_2017-01-30-14-10-54-1

צילום: ריקי רחמן

Screenshot_2017-01-30-13-58-11-1

צילום: ריקי רחמן

Screenshot_2017-01-30-14-00-33-1

צילום: ריקי רחמן

Screenshot_2017-01-30-13-58-50-1

צילום: ריקי רחמן

Screenshot_2017-01-30-14-02-49-1

צילום: ריקי רחמן

Screenshot_2017-01-30-14-05-03-1

צילום: ריקי רחמן

 

2.2.2017, מפגש מסה: עיר הבירה – על יצור ושתיית בירות בירושליםבמסגרת סדרת "שותי העיר",  צילום: ריקי רחמן, צולם בביר בזאר – שוק מחנה יהודה

 

אולי יעניין אתכם גם:

כתיבת תגובה

יש לכם מה להגיד ?

*