תהליך הכנת הכנאפה

מלבנון למזרח ירושלים ומשם.. אליכם לצלחת!

נכתב ע"י: ריקי רחמן
|
15/12/2017
2,859

לכבוד חנוכה החלטנו (איך לא?) לקחת אתכם למחוזות הכי צפויים שניתן והם כמובן המוטיב החוזר, האייקוני והשומני ביותר…

הפתעה!!!

במקום עוד כתבה העוסקת בסופגניות הטעימות ביותר, שומנים, התורים ברולדין והקשר לנס פך השמן, בחרנו בקינוח קצת אחר (ולטעמינו, הרבה יותר טעים) – כנאפה!

אז נתחיל בבסיס, מה זה בכלל כנאפה?

לרוב כנאפה היא מעין סנדוויץ' העשוי משתי שכבות של אטריות/שיערות קדאיף וביניהן ג'יבנה שהיא סוג של גבינת עיזים. אבל בירושלים כמו בירושלים, אנחנו לא הולכים עם "הרוב" וכמו במקרים רבים, אימצו הירושלמים את צורת הכנאפה הלבנונית השונה מהכנאפה הרגילה. הכנאפה האופיינית לירושלים (בהשראת לבנון) עשויה מסולת ולא מקדאיף – גם יותר בריא וגם יותר טעים.

כנאפה סולת – מתכון:

המצרכים (20 מנות)

  • 500 גרם סולת דק
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפיות מי זהר
  • 200 גרם חמאה
  • 2 כפות יוגורט 9 אחוז
  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות סוכר
  • הל – יחידה אחת
  • 2 מקלות קינמון
  • 900 גרם גבינת עזים מתוקה וקשה
  • פיסטוק חלבי
  • 2 כפות צבע מאכל כתום
  • 2 כוסות חמאה מזוקקת

אופן ההכנה:

להכנת הקטר (מי סוכר)

  • מערבבים מים, סוכר, הל, קינמון וכפית מי זהר עד לקבלת סירופ סמיך ומקררים.

להכנת הבצק:

  • מערבבים בקערה סולת, קמח, כפית מי זהר, יוגורט וחמאה עד לקבלת בצק פרורי ולא אחיד
  • מפוררים ביד את הבצק עד שהחמאה נטמעת בתוך שאר החומרים
  • מוסיפים את צבע המאכל, מערבבים ומניחים בצד
  • מורחים תבנית אפייה דקה בהרבה חמאה ומשטיחים עליה את הבצק עד לקבלת שכבת בצק דקה
  • מפוררים את הגבינה הקשה מעל הבצק ומכסים בשכבת בצק נוספת
  • שמים את התבנית על אש קטנה ומסובבים במשך 8 דקות עד לקבלת צבע כתום יפה
  • מעבירים את הכנאפה לתבנית נוספת המרוחה בחמאה וחוזרים על התהליך במשך 8 דקות נוספות
  • נותנים לכנאפה לשתות מהסירופ הקר ומפזרים הרבה פיסטוק חלבי מעל
תהליך הכנת כנאפה

ריפוד התבנית בסולת

תהליך הכנת הכנאפה

פיזור הגבינה באופן אחיד

תהליך הכנת הכנאפה

בישול על אש נמוכה

תהליך הכנת הכנאפה

הפיכת הכנאפה

תהליך הכנת הכנאפה

ו.. הכנאפה מוכן

תהליך הכנת הכנאפה

בתיאבון!

 

 

המתכון באדיבות: מאקו

אולי יעניין אתכם גם:

כתיבת תגובה

יש לכם מה להגיד ?

*