20160403231934_IMG_0706

ויש לנו פיצוח

נכתב ע"י: ריקי רחמן
|
18/04/2018
951

ברוח חג העצמאות ולתפארת מדינת המנשנשים יצאנו לרחובות העתיקים של ירושלים לגלות מה "מפצחים" שם בעונה הירוקה הזו?

לפני קום המדינה האוכל לגווניו היה פונקציה של מיקום גאוגרפי ותנובת האדמה. כל אזור והתוצרת המיוחדת שלו, אשר ממנה הכינו סעודות פשוטות וארוחות חג, ממתקים ומשקאות, מאכלי חגים מסורתיים ומנות צידה לדרך.

באזורי ההר לא חלמו על אננס, בעמקים לא חלמו על אוכמניות, בירושלים לא חלמו על פרי הדר הישר מהעץ. האוכל בא מהטבע והיה מקומי (שכן מדובר בעידן הטרום גלובלי) מה שגדל בגינה בבוקר עלה על השולחן בארוחת הערב.

 את ממתקי העיר העתיקה, תקנו מרוכלים מקומיים, לרוב פירות שיראו לכם כפירות בוסריים (שלרוב יגיעו עם תיבול של מלח בצד), במשקל, ו - תלוי בעונת הפריחה

את ממתקי העיר העתיקה, תקנו במשקל מרוכלים מקומיים, לרוב פירות שיראו לכם כפירות בוסריים (יגיעו עם תיבול של מלח בצד), תלוי בעונת הפריחה

ובכל זאת, מה עשו כדי לספק את תאוות "הנשנושים"?

מסתבר שיצירתיות היא לא המצאה של השנים האחרונות, ואת תנובת הארץ הצליחו לנצל גם לטובת מתוקים ונשנושים. ואם הגעתם להתארח במשפחות כפריות הייתם מוצאים מגוון חטיפים לנשנוש שלא הייתם חולמים שהיו פופולרים בקרב ילדים בשכונה, בשיחת בנות, בישיבה משותפת של מבוגרים בק'הווה השכונתי, ופשוט בכל מקום.

גם ירושלים של אז, למרות שהייתה עירונית הושפעה מהסחורה שהביאו הרוכלים והפלאחים הערביים מהכפרים, ועד היום רחובות העיר העתיקה בירושלים הצליחו לשמור על כמה מהנשנושים והמתוקים של פעם, שאותם תוכלו למצוא אצל רוכלים מקומיים בתפזורת, נמכרים רק בעונה, לא ארוזים וללא מדבקת ברקוד.

לשירותכם מוגש תפריט נשנושים בסטייל העיר העתיקה:

שקדים ירוקים, דובדבנים ירוקים עם מלח בצד לאזן את החמיצות הבוסרית 

שקדים ירוקים, דובדבנים ירוקים עם מלח בצד לאזן את החמיצות הבוסרית

שקדים ירוקים – ממולץ להכנת סלטים, לבישול או לסתם נשנוש (עם קצת מלח מעל) כמסורת אנשי העיר העתיקה

שקדים ירוקים

שקדים ירוקים

דובדבנים ירוקים, האימרה בכפרים רווחת שהם משפרים את נראות עור הפנים, ובתוספת של קצת מלח הם הופכים גם לנשנוש ממכר ומרענן לקיץ

דובדבנים ירוקים, האימרה בכפרים רווחת שהם משפרים את מראה עור הפנים, בתוספת של קצת מלח הם הופכים גם לנשנוש ממכר ומרענן לקיץ

שקדים ירוקים באים עם תבלון של מלח

דובדבנים ירוקים ועלי גפן, נמצאים בשפע בשוק ממש עכשיו.

קטניות מיובשות – תורמוס – חמלה מאלאן 

חומוס ירוק, אם אתם מכורים לחומוס, אתם הולכים להתמכר. וכדאי שתמהרו, כי העונה שבה ניתן למצוא אותו ירוק לפני שהוא מבשיל והופך לצהוב המוכר היא ממש עכשיו

חומוס ירוק – כדאי שתמהרו, עונה שבה ניתן למצוא אותו ירוק לפני שהוא מבשיל והופך לצהוב המוכר היא ממש עכשיו

קטניות מומלחות- חומוס, פול 

עוד דרך נהדרת לנשנש חומוס ירוק - קלוי עם שמן זית, ומלח בתנור.

עוד דרך נהדרת לנשנש חומוס ירוק – קלוי עם שמן זית, ומלח בתנור.

חומוס ירוק קלוי, מוגש כחטיף רחוב

חומוס ירוק קלוי, מוגש כחטיף רחוב

מאמינים שאם תשוטטו תמצאו עוד מגוון מוצרים גם בתחום המתוקים והשתיה המאופיינים כממתקים מקומיים.

באים לנשנש?!

 

צילום: ריקי רחמן

אולי יעניין אתכם גם:

כתיבת תגובה

יש לכם מה להגיד ?

*