המקום של ג'לאל

ככה תיהנו מהקור והגשם

נכתב ע"י: יושי ירון
|
18/01/2018
1,172

השבוע קיבלנו דיווחים (ושמועות) על ברד שלג הצפויים להגיע לירושלים, אז מה לדעתכם עשינו בקשר לזה?

ובכן החלטנו שלגל הקור הבא נהייה יותר מוכנים וכשהוא יגיע, כבר נדע איך לעבור אותו במינימום רטיבות ומקסימום התפנקות (כמובן שאחרי שראינו את התמונות מצפון אמריקה הבנו שיש לנו עוד הרבה מה ללמוד על סופות חורפיות והכל יחסי..)

מפה לשם את הבלוג השבוע החלטנו להקדיש לאחד האמצעים הכי כיפיים ומפנקים להתחממות אישית (או קבוצתית) בזמן סופה או סתם צניחת טמפרטורות אופיינית לחודשי החורף הירושלמי. אנחנו מתכוונים איך לא? למשקה הנהדר והמחמם הרשמי של החורף… סחלב!

את החיפוש שלנו בעקבות הסחלב המושלם חילקנו לפרמטרים: סמיכות, מתיקות, השקעה בתוספות ומיקום + ואופי.

אל המקומות המומלצים תוכלו להגיע בקלות על ידי מעקב אחר הוראות ההגעה ובאמצעות הקלקה על קישורי הGPS למפות של גוגל, כמו כן כל המקומות אותם בדקנו מציעים את הסחלב ב – 10 שקלים, קדימה לעבודה..!

את המסלול שלנו התחלנו בשער יפו, התחנה הראשונה שלנו במסע הדירוג היא הפינה של מסעדת וורסווה אשר נמצאת ממש מתחת למלון אימפריאל המפורסם, אותו מלון בו התאכסן הקיסר הגרמני וילהלם השני בעת ביקורו בארץ הקודש ב1898, בדוכן קיבל את פנינו בחור נחמד מאוד בשם בוגוס, אשר הגיש לנו סחלב חם וקרמי הישר מהדוד, הוא סיפר לנו שאת הסחלב מכין מידי בוקר שף המסעדה.

תחנה ראשון. צילום: ריקי רחמן

תחנה ראשונה. צילום: ריקי רחמן

אז מה הולך בתוך הכוס? הסחלב לטעמנו היה טעים, קצת מתוק מידי אך סמיך במידה טובה, מעל הסחלב פיזר בוגוס שברי בוטנים וקינמון שעזרו לאזן מעט את המתיקות המוגברת. אחת הנקודות הבולטות לזכותו של הסחלב המדובר היא המיקום שלטעמנו הציע חוויה נהדרת אותה העברנו במקומות ישיבה ושולחנות מסודרים בפסאז' של המסעדה בצפייה על המולת הרחוב והרחק מטיפות הגשם.

תחנה ראשונה. צילום ריקי רחמן

תחנה ראשונה. צילום ריקי רחמן

משם המשכנו לתחנה השנייה שלנו שכדי להגיע אליה תצטרכו פשוט להמשיך לכיוון השוק ברחוב דוד, להמשיך מעט במורד הרחוב עד שתגיעו לדוכן שהוא בהחלט הכי צבעוני והכי טרי בשוק והוא המקום של ג'לאל.

כשתגיעו יקבל את פניכם ג'לאל עם מבחר משקאות בצבעים מרהיבים וחיוך רחב, גם הוא ימזוג לכם סחלב חם הישר מהדוד המיוחד. כאן כבר מדובר בסחלב טעים מאוד, עם מרקם מאוד חלק וקרמי ומתיקות בדיוק במידה שרצינו.

תחנה שנייה. צילום: ריקי רחמן

תחנה שנייה. צילום: ריקי רחמן

שיא החוויה מבחינתנו אצל ג'לאל הייתה התוספות שהוא שם על הסחלב, אז פגשנו בקינמון בעל ריח עז וטעם מעולה המלווה בעוקצנות מעוררת לצד שברי קשיו פריכים שהוסיפו בהחלט ליצירת מכלול טעמים מיוחד בפה. גם כאן תמצאו מקומות ישיבה ושולחנות לעצירה מפנקת מהקור והגשם וכמובן שתוכלו גם ליהנות ממבחר רב של מאכלים ומשקאות מיוחדים כמו מיצי פירות בערבובים מעניינים: מלבי, קרפים מתוקים ותירס חם וטעים הישר מהסיר.

תחנה שנייה. צילום ריקי רחמן

תחנה שנייה. צילום ריקי רחמן

אחרי ששאלנו למקור הקינמון המיוחד (שהתברר כדוכן תבלינים נהדר, גם הוא בשוק) ורצנו כדי להביא חופן (בכל זאת שיהיה גם לנו בבית) המשכנו לחפש עוד מקום מעניין ללגום בו סחלב חם.

לאחר שיטוטים ובקשות המלצה מעוברים ושבים, מקומיים וסוחרים הגענו אל התחנה השלישית והמפתיעה בסיור שלנו, מדובר במקום קטן שכמעט ובכלל לא שמנו אליו לב ולא חשבנו שהוא מגיש סחלב מאחר שלא מונח אצלו שום דוד לוהט ומעלה אדים כמו אצל הקודמים. זהו המקום של מוחמד, גם הוא במעלה השוק (רחוב דוד) מעט לפני היציאה ממנו אל הכיכר ובו נתקלנו בדרכינו חזרה למגדל.

כשמוחמד אמר לנו שהוא מגיש גם סחלב הרמנו גבה וכשהוא התחיל להוציא קופסאות עם אבקות והרתיח מים בקומקום הרמנו את הגבה השנייה, התחלנו לחשוש שזו לא תהייה חוויה כמו הקודמות שכן אין מקומות ישיבה ולא דוד סחלב לוהט ושנפלנו על גרסת המזון המהיר של סחלב.

תחנה שלישית. צילום: ריקי רחמן

תחנה שלישית. צילום: ריקי רחמן

כמה הופתענו כשזה התגלה לנו כאחד הסחלבים הטובים שטעמנו! מסתבר שמוחמד יודע בדיוק מה הוא עושה כשהוא מכין סחלב והוא ערבב את המרכיבים כך שיצאה תערובת סמיכה וקרמית להפליא. הוא כלל לא המתיק בסוכר שלא ישתלט על המשקה ושיא החוויה היה לצפות בו בשלב התוספות בו הוא ללא ספק השקיע את מרב הזמן, המאמץ והריכוז שלו.

תחנה שלישית. צילום: ריקי רחמן

תחנה שלישית. צילום: ריקי רחמן

אז נכון, דווקא את הסחלב הזה שתינו בעמידה תחת טיפות הגשם בניסיון לא להתנגש בעוברים ושבים, אבל כמה שזה היה טעים! עם מקלות וקליפות הקינמון הנהדרים, מי הוורדים שהוסיפו פאנץ' חדש והשפיץ של הסחלב – המתיקות הטובה ביותר שפגשנו במהלך הסיור שהגיעה במקום מסוכר מצימוקים!

נסכם את זה ככה: בעיר העתיקה כשיש לכם ביד סחלב טוב, הרוח והגשם פתאום מקבלים אופי אחר לגמרי, תהנו וסחטיין!

אולי יעניין אתכם גם:

כתיבת תגובה

יש לכם מה להגיד ?

*