food

מכולת, מאפייה ובית מלון - שלושה דורות של יזמות ירושלמית

מוזיאון מגדל דוד |01/10/2021|91
שיתוף פוסט

"רציתי ללמוד מלונאות בתדמור. אבא שלי אמר לי "בטוח תצליחי במקצוע הזה, אבל זכרי, את הולכת למקצוע שכולם נהנים ואת עובדת וזה מה שעשינו שנים וחשבי אם זה באמת מה שאת רוצה".

הם עזבו את דיאבקיר שבטורקיה ועלו לירושלים במסע רווי תלאות. הסבא קנה חלקת אדמה בה הקים מכולת ולידה הוסיף חדר למגורים לו ואשתו וילדיו. האבא הקים קונדיטוריה מצליחה, והיא- במבנה שפעם היה מכולת ועם הכלים, הסיפורים, השמות והטעמים שהיו במגדנייה פתחה בבית מלון "ביאזי" שהוא ירושלמי לא רק במיקום אלא בסיפור המתוק של המשפחה.

בשנת 1963 קרו לאליהו ביאזי שני דברים טובים: נולדה לו בת והוא פתח קונדיטוריה משלו. הקונדיטוריה שקיבלה את השם "מגדניית מעדן" פעלה כשלושים שנה ברחוב ישעיהו בצמוד לקולנוע אדיסון. המגדנייה התמחתה בהכנת בורקסים ועוגות מושקעות: שטרודל, רולדות, עוגות סברינה, נפוליאון, ברלינה, פחזניות ועוד. 

נפגשנו עם מימי שרעבי-ביאזי, ביתו של אליהו, לשמוע על זיכרונותיה מהמגדנייה ועל בית המלון שפתחה בירושלים בהשראת סיפור המשפחה 

food

מה את זוכרת מהילדות במגדנייה? 

כבר מגיל שש היתי שותפה לעבודה במגדנייה. אבא היה קם מוקדם ב2:00 לפנות בוקר להכין את הבצקים. הפחזניות היו מאד פופולריות, השטרודל היה שם דבר, יש לי זיכרון מעוגת הפרג. אני זוכרת כיצד אבי היה מגלגל את הבצק עם הפרג וחותך עם סכין לריבועים – כאשר אני הייתי חורצת בבצק כל הפרג היה נשפך החוצה.

ושם נולד הרצון לארח? 

היו לי מחשבות וחלומות ללמוד מלונאות,  אבא שלי אמר לי "בטוח תצליחי במקצוע הזה, אבל זכרי, את הולכת למקצוע שכולם נהנים ואת עובדת וזה מה שעשינו שנים וחשבי אם זה באמת מה שאת רוצה". וחשבתי על זה, והבנתי שזה מה שאני רוצה. למדתי ונהנתי מכל רגע. אחרי הלימודים יצאתי לסטאז' ועבודה בבתי המלון המוכרים בירושלים, נסעתי ללונדון וחשבתי להשתלב בתחום המלונאות בספרד. אך אז המשפחה עברה טרגדיה - אחי נפל בעת מילוי תפקידו במשטרה ואני הייתי לעמוד התווך של המשפחה והפעלתי את המגדנייה.

food

ואחרי כמה שנים, כיצד נולד הרעיון לפתוח בית מלון משלך? 

הקמתי את בית המלון בבית שסבא שלי בנה ושבו גרה המשפחה שלי. זהו שילוב של חלומות ומחשבות ומקום בו אני יכולה להביא לידי ביטוי כישורי היזמות, ניהול, הפעלת עובדים, עיסוק בעיצוב ואמנות, מתן שירות ובעיקר אהבת אדם. בית המלון הוא "מלון נושא" שנושא את זיכרון המגדנייה המשפחתית שהייתה פעילה בירושלים כשלושים שנה. 

מה הנחה אותך?

רציתי מאוד לספר את סיפורה של ירושלים דרך בית המלון. המלון יושב ברחוב כפר ברעם, בליבה של שכונה קטנה בשם "שערי רחמים" בנחלאות בסמוך לגן סאקר. בקומה העליונה של המבנה ישנה מרפסת שממנה ניתן להשקיף על גן סאקר וכל קריית הלאום. הנוף הזה הוא נוף ילדותי וילדותו ובגרותו של אבי בשכונות הנחלאות ואזור שוק מחנה יהודה. אבל לא רק ירושלים עמדה לנגד עיני אלא גם המגדנייה שהייתה מפעל החיים של שני הורי, ולב ליבו של הבית בו גדלתי. במלון שישה חדרים מרווחים, והוא מלא בעיצוב ופרטי אמנות הקשורים כולם למגדנייה המשפחתית – כלי עבודה, תמונות, ומוצגים שונים שהפכו מכלים שייצרו עוגות ומאפים לפרטי אומנות המעטרים את המלון. גם חדרי המלון קיבלו את שמות העוגות האהובות מהמגדנייה: סברינה, שטרודל, ברלינה, דבש, אינגליש קייק.

שיתוף פוסט

תגובות

נורית שלגי
01.10.2021
שלושה דורות ,לא שלוש דורות !!!

השארת תגובה

פוסטים נוספים שיעניינו אותך