תערוכה של אפרת דה בוטון

שפים, נייר ומספריים

תערוכת פורטרטים מנייר של אושיות קולינריה ירושלמיות

13-17 בנובמבר

פעם באירופה, בימי רנסאנס, אם היית מישהו שהוא משהו, יכולת לזכות בפורטרט מעשה ידיו של מיכלאנג'לו או דה וינצ'י. היום, בישראל, אתה יודע שהצלחת אם זכית לדיוקן גזיר נייר של אפרת (חסון) דה-בוטון, המאיירת, מעצבת ואמנית הנייר שכבשה בסערה את האינסטגרם וסצינת האיור המקומית. מוונדר וומן גל גדות, דרך אייקוני סטייל על זמניים כמו ג'קי קנדי והנסיכה דיאנה וכלה בנטע ברזילי – אינספור אושיות זכו לגרסת נייר מעשה ידיה שהוצגו בתערוכות ברחבי הארץ והעולם.

 

כעת, במסגרת פסטיבל "מסעדות פתוחות", מגיעה דה בוטון למוזיאון מגדל דוד עם תערוכה חדשה מעשה ידיה שכל כולה אושיות קולינריה ירושלמיות. אנשי מחניודה אסף גרניט ואורי נבון, עזרא קדם, שלום קדוש, דניאלה לרר, שרי אנסקי, קרן קדוש, טלי פרידמן, עזרא שפלר מעזורה, אלי מזרחי, מושיקו גמליאל ומשה בסון – כל האנשים שמכניסים את הקסם הירושלמי לאוכל שלכם זוכים בתערוכה לפורטרטים מקוריים בשילוב חומרי נייר ready made שנמצאים בכל מסעדה: תפריטים, מפיות, פלייסמנטים, מארזי משלוחי טייק אווי ועוד.

נבחרת האושיות נבחרה בקפידה על ידי מובילי דעה מוערכים בתחום הקולינריה ובהם: עיתונאית וחוקרת האוכל רונית ורד, עיתונאית ומנחת הטלוויזיה הילה אלפרט, נעם ריזי יו"ר איגוד המסעדות בירושלים, דוד קישקה יו"ר עמותת הקולינריה הישראלית, עמית אהרונסון עיתונאי אוכל, מגיש פינת "שיטת השקשוקה" בחדשות 10 ומבקר המסעדות של עיתון כל העיר בירושלים, נעה רוזין מגישת טלוויזיה ועיתונאית מתמחה בקולינריה, רועי ירושלמי עיתונאי אוכל ושיר לי גולן – כתבת ידיעות אחרונות שנתבקשו לספר לנו מי האנשים שעושים עבורם את קולינריה הירושלמית למה שהיא.

הכניסה לתערוכה ללא תשלום. כלול במחיר הכניסה למוזיאון.