אוכלים בירושלים – "התארוחה"

אביב 1992

3000 שנות מזון בירושלים – סיפור ההיסטוריה של ירושלים דרך החך והלשון של עמים ותרבויות, דרך המטבחים, הטעמים ומנהגי האכילה שהתקיימו בירושלים במהלך 3,000 שנים של הכנת מזון ואכילתו. ארוחות מפורסמות, חיכוך מטבחים, סלי מזונות, תבלינים ומשקאות מאז ועד היום, קיבלו ביטוי מוחשי בתערוכה ייחודית זו.

תצוגה של תבשילים, תבלינים, ממתקים, מרקחות וכבושים אופייניים לירושלים בצד תצלומים ארכיוניים נדירים, תעודות ועדויות אישיות, אפשרה היכרות עם העולם הקולינארי של העיר והצצה למטבחן של דמויות ירושלמיות מפורסמות ומרתקות. התערוכה כללה גם מסמכים ועדויות, חומרי צילום וקטעי סרטים, וסצנות משוחזרות של ארוחות היסטוריות, דוגמת אירוע הפתיחה של 'אוגוסטה ויקטוריה' או שחזורו של מטבח בהרמון נשים מהמאה ה-19.
במהלך חודשי התצוגה הוזמן קהל המבקרים להשתתף באופן פעיל ובלתי שגרתי במשתאות, סדנאות בישול עם טובי הבשלנים בירושלים, קייטנות בישול ועוד. גן תבלינים ניטע בחצר המצודה וקיים בה עד היום.

אוצרת התערוכה: שרי אנסקי