שותי העיר - סדרת מסה העוסקת בשתייה ומשקאות בעיר הבירה

"שותי העיר"

על מקומות שתייה ומשקאות בעיר הבירה

ינואר – פברואר 2017
משקאות הם חלק בלתי נפרד ממסורת ומתרבות עירונית – הם משמשים תפקיד חשוב בתפילה, במפגשים חברתיים, באמנות ובכלכלה. בארבעה מפגשים וסיורים נשמע אילו משקאות ייחדו את ירושלים לאורך ההיסטוריה? על מה דיברו מנהיגי היישוב כשישבו להפסקת קפה מול בניין הכנסת? מתי התפתחה תרבות היין בירושלים? ומתי ירושלים, עיר הבירה הפכה להיות עיר הבירה?


במסגרת מסה – מפגשים . סיורים . הרצאות

 

המזרח במערב I משקאות מסורתיים בירושלים

שישי | 17 בפברואר | 10:00 

האקלים החם במזרח הביא להתפתחותם של משקאות מסורתיים רבים במהלך ההיסטוריה. אילו משקאות מיוחדים נהגו לשתות בירושלים? אילו משקאות מומלצים במיוחד לשתייה לאחר ימי צום? ואילו סגולות רפואיות יש במשקאות המסורתיים של העיר? נשב בבית קפה מקומי ונכיר את משקאות הסוס, השקדים, החרובים, התמר הינדי ומשקאות נוספים המחממים את הגוף ואת הלב בחורף הירושלמי הקר ונשתה יחד סחלב וקפה.
מדריכה: אסתר סעד, מורת דרך ירושלמית

מחיר: מבוגר 100 ₪, סטודנט/א.ותיק 90 ₪ (כולל טעימות)

  • מקום המפגש יימסר בעת ההזמנה
לרכישת כרטיסים

עיר הבירה I ייצור ושתיית בירה בירושלים

חמישי | 2 בפברואר | 20:30 

מפגש וטעימות בירות ירושלמיות עם מומחה הבירה – שחר הרץ. נלמד ממה עשויה בירה וכיצד מכינים אותה, נשמע על בתי המרזח של העיר, על ההיסטוריה של הבירה בירושלים ושלל סיפורים על בירה ואנשים. נכיר את תרבות שתיית הבירה בישראל, את תעשיית הבירה ותחום מבשלות הבוטיק המתפתח בשנים האחרונות – במיוחד באזור ירושלים. נטעם סוגים שונים של בירות מהמבשלות הירושלמיות הרצל, שפירא ובאסטרס.
מדריך: שחר הרץ, מומחה לבירה והבעלים של beer & beyond,
מרצה: עדנה עסיס, מורת דרך

מחיר: מבוגר 100 ₪, סטודנט/א.ותיק 90 ₪ (כולל טעימות)

  • מקום המפגש יימסר בעת ההזמנה

טעמון פינת ארומה I תרבות קפה, קפה של מהפכות ובוהמה

שישי | 20 בינואר | 9:00 

סיור בעקבות בתי הקפה של פעם ב'משולש הירושלמי' המפורסם. נספר על המוסדות שהיו חלק בלתי נפרד מהתפתחות מרכז העיר, נשמע על בתי קפה של הייקים בהם השפה "הרשמית" הייתה גרמנית, על בתי הקפה של אנשי הבוהמה הירושלמית ועל בתי הקפה בהם ישבו מנהיגי היישוב, סופרים ואנשי רוח. נשב על קפה ועוגה ב'תמול שלשום', בית הקפה הכי ירושלמי בעיר, ונשמע על תולדות הקפה בירושלים מאז המאה ה-16.
מדריכה: עדנה עסיס, מורת דרך

מחיר: מבוגר 100 ₪, סטודנט/א.ותיק 90 ₪ (כולל קפה ועוגה)

  • מקום המפגש יימסר בעת ההזמנה

אוויר הרים צלול כיין I מסע היסטורי בעקבות היין הירושלמי

חמישי | 12 בינואר | 20:30

טעימות יין מירושלים ומהסביבה עם מדריך היין – אורי שמיר. נשמע על עולם היין ועל תרבות השתייה, על סוגי ענבים ובקבוקים, על תהליך ייצור היין ועל התאמת סוגי יין שונים למאכלים שונים. נכיר את היינות הירושלמים ואת היינות המיוצרים במבואות ירושלים, באקלים ההררי הקריר. נשתה יין מארבעה סוגים שונים וכטוב ליבנו ביין, נשמע עוד על היקבים המקומיים והיינות המתפתחים ביקבי הארץ. המפגש כולל יין ונשנושים.
מדריך יין: אורי שמיר, מרצה: עדנה עסיס, מורת דרך

מחיר: מבוגר 100 ₪, סטודנט/אזרח ותיק: 90 ₪ (המחיר כולל יין ונשנושים)

  • מקום המפגש יימסר בעת ההזמנה

האותיות הקטנות:

  • משך המפגשים 3 שעות
  • מנויי המוזיאון זכאים ל- 25% הנחה ברכישת סדרה בלבד (ממחיר מלא) 
  • לנרשמים ליותר מסדרה אחת: 25% הנחה על הסדרה הנוספת
  • הרשמה לסדרות במרכז ההזמנות 2884* או באתר האינטרנט. שעות פעילות מרכז ההזמנות בימים א'-ה' בין השעות 08:00-16:00.
  • הודעה על מקום המפגש תישלח בדוא"ל לאחר ביצוע הרישום.
  • מומלץ להגיע עם נעליים נוחות
  • ביטול הרשמה:
  • עד 4 ימי עבודה לפני מועד המפגש – ללא דמי ביטול
  • 4-1 ימים לפני מועד המפגש – 50% דמי ביטול
  • ביטול ביום המפגש – דמי ביטול מלאים
  • מוזיאון מגדל דוד שומר לעצמו את הזכות לבצע שינויים בתוכנית/ בסדרות, להחליף ו/או להוסיף מרצה
  • עקב אילוצים בלתי צפויים יתכנו שינויים במועדי המפגשים במקרה זה ייעשה כל מאמץ על-ידי מגדל דוד להודיע לכל הנרשמים על השינוי מבעוד מועד
כתבו עלינו

יין קפה ותמרהינדי

אלו משקאות ייחדו את העיר לאורך ההיסטוריה?…..

להמשך קריאה >