אוכלים בירושלים

ינואר – פברואר 2016
סדרת מפגשים טעימה במיוחד על אוכל וירושלים: על צומת הדרכים של ההיסטוריה – מה נשאר על השולחן משליטי העיר ומעולי הרגל לאורך השנים? מה היה בתפריט הירושלמי בימי הביניים? איך משפיעה הפוליטיקה על הצלחת? והאם בכלל יש דבר כזה 'אוכל ירושלמי'? סדרת "אוכלים בירושלים" תעסוק במה שמקרב לבבות ומאחד משפחות – באוכל


במסגרת מסה – מפגשים . סיורים . הרצאות
 * חבילת אירוח במלון ממילא הכוללת השתתפות באחד ממפגשי מסה, פרטים באתר המלון >

 

פותחים שולחן בירושלים

שישי | 8 בינואר | 09:30 | שתי הרצאות
קולינריה בירושלים לאורך הדורות והשפעות קולינריות בעקבות הגירה לירושלים במאה ה- 19

ההיסטוריה הלא לעוסה של ירושלים
מרצה: עדנה עסיס – מורת דרך וחוקרת קולינריה
קולינריה בירושלים מהתקופה הקדומה ועד העת החדשה: על סעודות מימי בית שני והחידושים שהביאו הערבים למטבח המקומי. מה הוא שוק הבישול הרע? כיצד השפיע השלטון הטורקי על האוכל בירושלים? מה הביאו לעיר המעצמות והבריטים? ומה אכלו במצור ובתקופת הצנע?

בורגול, בורקס ובורשט
מרצה: שמיל הולנד – שף – מחבר הספר "שמאלץ", חוקר ומדריך סיורי אוכל
קולינריה, תרבות השולחן והמטבח של המהגרים לירושלים במאה ה-19. כיצד חדירת המעצמות השפיעה על הקולינריה הירושלמית? איזו השפעה הייתה לצליינים ולעולים היהודים על השולחן המקומי? ההרצאה תעסוק בטעמים החדשים שהביאו איתם המהגרים ובהשפעה שלהם על האוכל המקומי – הערבי.
*המפגש כולל טעימות (כשרות: הרבנות הראשית לישראל)

'נפגשנו כך' - מאכלים ותרבויות בירושלים

שישי | 22 בינואר | 09:30 | סיור
מפגשים של אוכל, תרבויות ועדות, בשכונת גאולה ובשכונת הבוכרים

מדריך: יואב רותם – מורה דרך
המפגש בין עדות, דתות ולאומים במטבח בירושלים במאה ה-19. כיצד השפיעה הגעת הצליינים והעולים היהודים מרחבי העולם, על התבשילים והטעמים המקומיים? האם כתוצאה מהמפגש נולד תפריט חדש? סיור בשכונות גאולה והבוכרים.
*הסיור כולל טעימות (כשרות: הרבנות הראשית לישראל)

'מה בתפריט' – בתי אוכל בירושלים

שישי | 19 בפברואר | 09:30 | סיור
בעקבות מוסדות קולינריים בירושלים

מדריכה: אסתר סעד – מורת דרך ירושלמית
בעקבות מוסדות אוכל בירושלים: היכן התחילו המסעדות שהפכו למוסדות של ממש? לאן נעלמו בתי האוכל המיתולוגיים שהיו ואינם? מפגשים עם דמויות קולינריות, מסעדות ובתי קפה ירושלמיים שהפכו לסמל. סיור ב'משולש הירושלמי' המפורסם שיוצרים הרחובות יפו, המלך ג'ורג' ובן יהודה.
*הסיור כולל טעימות (כשרות: הרבנות הראשית לישראל)

בלאדי – המטבח המקומי

שישי | 26 בפברואר | 09:30 | הרצאה במגדל דוד וביקור במרכז ווג'וד
הפוליטיזציה של האוכל בישראל ותרבות האוכל הפלסטיני בירושלים ובסביבתה

המטבח הערבי והפוליטיזציה של האוכל בישראל
מרצה: רונית ורד – עיתונאית אוכל (מוסף הארץ) ומחברת ספרי אוכל ומסעות
מפגש על אוכל ופוליטיקה בישראל. כיצד הגדרות פשוטות לכאורה כמו 'מסעדה מזרחית', 'אוכל יהודי', 'מטבח פלסטיני' ו'מטבח ישראלי חדש' הופכות במזרח התיכון לטעונות ולשנויות במחלוקת? באיזה אופן מטבח מגדיר זהות? ומה תפקידו של מטבח מקומי בעולם גלובלי?

מפגש ב"ווג'וד" על תרבות האוכל הפלסטיני בירושלים ובסביבתה
מארחת: נורה קורט – נשיאת ווג'ווד
שיחה על כוס קפה במרכז התרבות של ווג'וד – מוזיאון למורשת והיסטוריה ברובע הנוצרי. מה הם המאכלים המסורתיים בחברה הערבית? מה תפקידו של האוכל בתרבות הערבית? ומה תפקידן של הנשים במטבח הערבי לאורך הדורות?
*ההרצאה באנגלית.

מן העיתונות

אוכלים בירושלים בעכבר העיר

מוזיאון מגדל דוד משיק את מסה – מפגשים, סיורים, הרצאות שיגעו בנושאים שונים הנמצאים בלב ליבה של ירושלים…

לצפייה בכתבה >

אוכלים בירושלים בידיעות אחרונות

בארבעת סופי השבוע הקרובים, תתקיים במוזיאון מגדל דוד בבירה, סדרת הרצאות וסיורים מיוחדת שכותרתה "אוכלים בירושלים"…

לצפייה בכתבה >

אוכלים בירושלים בגלי צה"ל

קובי אריאלי ממליץ על סיורי מ.ס.ה. האזינו מדקה 45:45

להאזנה >

אוכלים בירושלים במעריב

חובבי קולינריה ותרבות? כעת תוכלו ליהנות משני עולמות…

לצפייה בכתבה >